Wil je de IT-organisatie verbeteren? Speelt er een probleem? Dan helpt Grip on IT je het op te lossen. Grip on IT heeft veel ervaring met ISM/FSM. Wil je een standaard invoering? Of zoek je een alternatief? Bepaal de juiste route met Grip on IT. 

De GRIP route: 7 stappen

7 stappen

 

 

1. Kennismaken Intakegesprek, stappen 2 en 3 plannen.
2. Luisteren Welke problemen zijn er en hoe kun je dat oplossen?
Gesprekken met betrokkenen, rondkijken en eventueel een enquête.
3. Plannen Welke problemen wil je aanpakken en in welke volgorde?
Wat kun je zelf en waar zoek je hulp?
Wat wordt de planning? Hoe ziet de projectorganisatie er uit?
Volgen we een methode? Standaard of een alternatief?
4. Realiseren Realiseren van de oplossingen, samen met betrokkenen.
5. Implementeren Trainen van betrokkenen in werkwijze en tool en dan go-live.
6. Doen Ga het nu maar eens 'even' doen: werken volgens de nieuwe werkwijze en besturen er van.
Eventueel een volgende realisatiesprint (stap 4).
7. Coachen Periodiek coachen van proces- en lijnmanagement. Advies over praktische kwesties. Niet terugvallen maar doorverbeteren.


ISM/FSM projecten | Standaard

Grip on IT heeft veel ervaring met standaard ISM-projecten. Hierbij schaf je ISM-licenties aan én een standaard invoering. Je krijgt dan proceduretemplates, organisatie-besluiten, tool-inrichting, dashboards, de ISM-rapportage, enz. Maar je krijgt ook een standaard projectorganisatie, een standaard planning inclusief opleverschema, enz. Een ISM-project wordt fixed-date, fixed-price aangeboden!
Een ISM-invoering gaat over alle processen, in een strakke fasering:

 • Fase 1: Installatie, 3 maanden
 • Fase 2: Implementatie, 6 maanden

Je wordt als het ware “ge-ISM-d”. Je weet vooraf wat de investering is en het resultaat is goed voorspelbaar. Althans, met een goede projectmanager. Grip on IT heeft veel ISM-projecten succesvol geleid (vaak als Servitect-partner) en ook de nodige projecten gered. Zie ook Profiel.

 

ISM/FSM projecten | Alternatief

Een 'militaire' ISM-invoering past niet bij iedereen. Wellicht wil je meer te zeggen hebben over het project. Dat kan. Niet bij iedereen, maar wel bij Grip on IT.

 • Goedkoper; in een standaard ISM-invoering worden ISM-licenties en alle projecturen ineens geoffreerd. Dat is een behoorlijk steile investering. Grip on IT biedt een alternatief met elk budget. Met of zonder ISM-licenties.
 • Flexibeler; in goed overleg bepaal je wat de beste aanpak is voor jouw situatie:
  • De projectorganisatie
  • De planning
  • De projecturen / budget
  • De aanpak: alle of enkele processen? Alles tegelijk of in een bepaalde volgorde?
  • De eventuele samenwerking met een ander project
 • Compatible met andere software. Grip on IT heeft veel ervaring met servicemanagement software en helpt graag als je niet ISM-ready software gebruikt.

 

Met en zonder ISM-licenties

Grip on IT biedt ook maatwerkprojecten aan zonder de ISM-licenties. Je krijgt dan niet alle ISM-templates e.d., maar wel heel veel ervaring.

ITIL

ITIL heeft geen standaard invoeringsmethode. ITIL kent success-stories, maar ook veel faalverhalen. Success-stories zijn vooral toe te schrijven aan de implementator. Grip on IT heeft veel ITIL-ervaring en helpt je graag met uw organisatieprobleem, ook met ITIL.

Meer weten?